השקעה אינה מפוקחת באמצעות המכניזם היא תמרור אזהרה ברור למשקיע. יש סימני אזהרה נוספים שעלו במקרים בארץ ובעולם המצביעים על סיכונים שהמשקיעים צריכים להיות ערים להם:
עולם הנדל"ן כולל סוגים רבים של השקעות ומיזמים שונים. אדם המעוניין להשקיע את כספו בנדל"ן יכול לעשות זאת במגוון של דרכים תוך התאמת סוג ההשקעה והסיכון הגלום בה לצרכיו. בישראל, החקיקה והפיקוח שואפים לצמצם את הסיכונים הרבים שיש לרוכשים בעסקת נדל"ן, במיוחד לאור משברים כגון פרשת "חפציבה". החקיקה והפיקוח אינם יכולים למנוע את סיכוני ההשקעה כליל אולם כיום בישראל הם מהווים מסגרת חיונית לביטחון העסקה אשר יחד עם יעוץ משפטי מקצועי ונכון מוליכים את הרוכש לעבר רכישה בטוחה ככל הניתן.
הבטחות לרווחים גבוהים ללא סיכון או בסיכון נמוך – כל השקעה כרוכה בסיכון מסוים. לכן, חברה המצהירה כי בהשקעה המוצעת על ידה אין סיכון כלל או כי הסיכון נמוך מאד, אך מאידך ההשקעה צפויה להניב רווחים גבוהים, משקפת מצב דברים שאינו סביר כלכלית. באופן כללי, יש יחס ישר בין הסיכון והתשואה בהשקעה. ככל שהתשואה גבוהה יותר, כך גם הסיכון גדול יותר.
חברות או גורמים לא רשומים או שלא ניתן לאתר מידע לגביהם – חשוב לבדוק אם החברה המבצעת את הפעילות רשומה בישראל או בארץ היעד באופן רשמי. פעמים רבות חברות לא מפוקחות אינן רשומות בישראל אלא במדינות כמו איי סיישל, איי הבתולה, או איי קיימן. רישום במקומות אלה צפוי להחמיר את מצבו של המשקיע כאשר תתעורר בעיה